Schweidel Szálló Apartmanház - Szállás Esztergomban - 2500. Esztergom, Schweidel József u. 6. - (+36) 20 291 7740
               

---

Gyógyító kövek

2016

Erzsébet park azon része, ahol a három „gyógyító kőfej” található, ahol súlyos betegségükből gyógyulást remélők pihentek meg. http://www.hidlap.hu/news/view/a-gyogyito-kofejek-legendaja

tovább...

---

Osztálykirándulás programok Esztergomban

2017 év

tovább...

---

Bobozás

2017.évben

Bobozás nyáron, síelés télen Visegrádon.

tovább...

---

Programok a Rejtélyek Házában

2017

Érdekes programok, játékok, versenyek Esztergomban, egy igazán különleges helyen.

tovább...

---

szárnyashajó járat

2017 év

tovább...

---

Tárlatvezetés a Bazilikában

2016.03.02. 20:05:11

Tárlatvezetés

tovább...Esztergom bemutatása

 

3D TÚRA >>

 

Esztergom - több mint 30 ezres lakosú, fejlett kultúrájú, iparú és iskolaváros is egyben Komárom-Esztergom megyében. Kikötőváros a Duna partján. Kedvelt idegenforgalmi célpont, melyet több mint egy millióan keresnek fel éveről évre. A fővárostól 48 km-re található. A rendszerváltás után megalakult Alkotmánybíróság Budapest helyett székhelyéül Esztergomot választotta. Géza fejedelem a 960-as években szintén ide helyezte állandó székhelyét. Itt született Szent István király akit 1000-ben itt koronáztak meg. Az Ő uralkodása óta, érseki székhely, központja a római katolikus egyháznak. 1950-ig megyeszékhely.

 

1936-tól idősebb Rubik Ernő az itteni kisrepülőgép-gyárban dolgozott, repülőmérnökként. Az 1991. óta itt megépült SUZUKI gyárnak köszönhetően nagyon sok vállalkozás telepedet le a környékre. A Schweidel Szálló is az ipari parkban dolgozó cégek, így különösen a Suzuki Zrt munkásszállójaként épült 2005-ben. Önálló apartmanok kerültek kialakításra, ahol a nyitást követően 300 dolgozó szállása volt biztosítva a munkahelye szomszédságában.

Kereskedelmi szálláshelyként 2010 óta várja az Esztergomba szállást kereső vendégeket a szálló.

A városban fejlett középiskolai és egyre inkább fejlődő felsőfokú oktatás van. Itt található a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Gábor Dénes Főiskola, Széchenyi István Egyetem kihelyezett tagozata, Hittudományi Főiskola.


A várost a Mária Valéria híd köti össze a Duna másik partján a Szlovákiához tartozó Párkány városával, mely közkedvelt termálfürdővel rendelkezik, és immár útlevél nélkül is látogatható. A nálunk megszálló vendégeinknek is gyakori uticélja.

A város Budapestről autóval a 10-es főúton Dorogon, a 11-es főúton Visegrádon vagy Dobogókőn keresztül közelíthető meg. A Schweidel Szálló az ipari park bejáratánál kínál szállást az Esztergomba érkezőknek, akik a Suzuki személygépkocsi táblák útbaigazító jelzéseit követve könnyen megtalálhatják a Schweidel Szállót.

A városba lehet érkezni vízi közlekedési úton is, a dunai kikötőt elsősorban a turisták használják. Vasúti összeköttetése szintén jó a városnak, hiszen a Nyugati pályaudvarról minden óra 20. percében, Esztergomból pedig minden óra 8. percében biztosan indul vonat. Vasútállomások Esztergom területén Esztergom-Kertváros, Suzuki (csak ipari), Esztergom (végállomás).

Esztergom
Legfontosabb látnivalók: Szent Anna (Kerek) templom, a műemléki védelem alatt álló belváros, Széchenyi tér és a Királyi város, az 1700 körül épült ferences templom, Szent Tamás hegyi kápolna és kálvária, római kori mérföldkő, Fürdő szálló, Aquasziget, Várhegy és környéke a Bazilikával, Szent István térrel, az Ószeminárium, Víziváros, Prímáspalota, stb... Ezekről bővebben a város honlapján is lehet olvasni, de a szálló recepcióján is szívesen adnak önnek tájékoztatót. A kirándulókat a szépséges Pilis és Gerecse várja, a horgászoknak, vadászoknak. lovaglást kedvelőknek igazi paradicsom a város szépséges környéke. A térség borai egyre népszerűbbek a kiváló borok és elismert borpincéknek köszönhetően. Több helyen kínálják a vidék specialitását - a helyben sütött kemencés lepényt. Egyre ismertebbek és kedveltek a városban és a térségben rendezett a fesztiválok, ünnepségek, középkori lovagi tornák, a vízi karnevál, a falusi folklór rendezvények. A nyár százezreket vonz a Mária Valéria híd környéki nyári programsorozata: zenei fesztiválokra, színházi előadásokra, várjátékokra. Időszakos kiállítások között festészeti, fotóművészeti, kisplasztikai alkotásokat mutatnak be. A Garam melléki kurtaszoknyás falvak a mai napig őrzik az ősök hagyományait. Az ide települt németek is gazdag örökséget mondhatnak magukénak. Sok népi hagyományőrző mester készíti itt kosarait hagyományos módszerekkel. Készítenek még itt fazekat, húsvéti tojást, mézeskalácsot, szalma- és csuhétárgyakat, kovácsoltvas-termékeket. A történelmi helyszínek, úgy mint a Vármúzeum, és a Megyeháza, alkalmasak különféle konferenciák rendezésére is. Esztergom minen évben többször adott már helyet eddig is magas szintű társadalmi, és politikai vezetők találkozójának.
Bazilika
Élményfürdő
Programok: A Szálló környékeén, szebbnél szebb túrák tehetők a Nemzeti Parkban, a Pilis hegyei között. A történelmi emlékeket szeretőknek sok élménnyel szolgálhat az esztergomi vár és a hozzá kapcsolódó nevezetességek, a Bazilika és egyházi gyűjtemények kiállítása, a Duna Múzeum. A Gerecse és a Pilis erdői vadban gazdagok így Szállónk szeretettel várja a vadászat szerelmeseit. A környéken egyre népszerűbb a lovas turizmus is. Az Ászár-Neszmélyi Borvidék pincében kiváló, díjazott borokkal várják az ide látogató vendégeket. Több helyütt megkóstolható a vidék specialitása, a helyben sütött kemencés lepény is. Kultúrális események Esztergom városában a tavasztól egymást érik a fesztiválok, ünnepségek, rendezvények különös tekintettel a Mária Valéria híd környékére. A vízi karneválon át a középkori lovagi tornákig, melyről a város honlapján mindig tájékozódhat az ide látogató. Szeretettel várjuk, szálljon meg nálunk a Schweidel Szállóban és meglátja, jól fogja érezni magát. Amennyiben elégedett volt szolgáltatásainkkal kérjük ajánljon minket barátainak, amennyiben nem akkor ellenségeinek. Köszönettel: a Szálló Munkatársai
Webdesign: Avasweb|Szerződési feltételek...|Adatvédelmi nyilatkozat...|Tartalom másolás elleni nyilatkozat...|Mobil nézet